Bouwkundige Keuring

Wilt u uw woning verkopen of juist een nieuwe woning kopen? Laat in dat geval eerst de woning grondig inspecteren door Van Roemburg & Woning Diagnose. Wij geven u door middel van een bouwkundige keuring een goed beeld van de onderhoudssituatie en bouwkundige staat van de woning.

Als onafhankelijk bedrijf heeft VRWD ervaren ingenieurs, bouwkundigen en adviseurs in dienst. Zij kunnen u helpen om de staat van uw woning tot in detail in kaart te brengen. U kunt bij ons terecht voor diverse diensten op bouwkundig gebied voor heldere en eerlijke prijzen zonder verrassingen achteraf. Na uitvoering van onze keuring krijgt u een duidelijk en overzichtelijk rapport van ons. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Erkend door o.a. NHG

Onze bouwkundige rapportages worden erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hier betaalt u niets extra’s voor!

Wat is een bouwkundige keuring?

De naam zegt het al: tijdens de bouwkundige keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. Van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald in welke conditie deze verkeren en vastgelegd in het rapport.

Na de bouwkundige keuring ontvangt u het bouwkundig rapport met de bevindingen; inclusief foto’s, een kostenindicatie van achterstallig onderhoud en een indicatie van de kosten van onderhoud voor de komende 5 jaar. Het rapport krijgt u binnen 2 werkdagen na de inspectie per mail toegestuurd.

De voordelen van een bouwkundige keuring

 • De resultaten kunt u gebruiken om te onderhandelen over de vraagprijs
  Als u precies weet hoe het met de bouwkundige staat van de woning gesteld is, weet u tot in detail waar nog verbeteringen nodig zijn die de prijs van het pand wellicht naar beneden kunnen krijgen. U heeft de mening van een expert in handen, een investering die zichzelf makkelijk terugverdient.
 • De uitkomst van de bouwkundige keuring kan dienen als ontbindende voorwaarde in het voorlopig koopcontract
  Als de verkopende partij verborgen gebreken verzwegen heeft, of hier eenvoudigweg niets van wist, kunt u het voorlopig koopcontract laten ontbinden. Dankzij de keuring weet u exact waar de zwakke plekken in de woning te vinden zijn.
 • De rapportage is geschikt voor hypotheken met NHG
  Doordat onze bouwkundige rapportages erkend worden door de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen en alle financiële instellingen die geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM), kiest u voor extra zekerheid.
 • Overzichtelijk in kaart wat de gebreken zijn van de woning
  Of u het nu gebruikt als een handleiding voor uw toekomstige verbouwplannen of als bewijsmateriaal om de verkopende partij te overtuigen van uw gelijk, een bouwkundige keuring biedt u de harde feiten op een rij. Elk gebrek dat in de woning gevonden wordt, komt in het eindrapport te staan.

Hoe werkt een bouwkundige keuring?

Tijdens de bouwkundige keuring inspecteren wij de volgende onderdelen (indien van toepassing en/of toegankelijk) visueel voor u: kruipruimte, draagconstructie en vloeren, buitengevels, kozijnen, ramen en deuren, dakconstructie, dakbedekking, pannen en bitumen, goten en dakdoorvoeren, interieurafwerking (plafonds, wanden en vloeren), keuken, badkamer en/of toilet, technische installatie, elektra, water, gas, cv, combiketel en/of geiser.

 

Top