Taxaties

Problemen validatie-instituten bij verwerking taxatierapporten 22-05-2018

Na invoering van het nieuwe model taxatierapport is de aanvraagtermijn voor validatie van taxatierapporten in sommige gevallen opgelopen tot anderhalve week. En in een aantal gevallen is de validatietijd zelfs verdubbeld. Hierdoor loopt uw taxatie helaas vertraging op. VBO Makelaar staat in nauw contact met de instituten om de problemen zo snel mogelijk op te lossen en hun traject te verbeteren. De validatie-instituten hebben ons verzekerd er alles aan te doen om iedereen binnen afzienbare tijd van een antwoord te voorzien, ondanks de hoge werkdruk. De validatie-instituten vragen nogmaals om uw begrip.

 

Van Roemburg & Woning Diagnose heeft zich ontwikkeld als specialist op het gebied van woning taxaties. Deze taxaties worden voor vele doeleinden gebruikt. Zo worden er veel gevalideerde (NWWI) rapporten besteld die dienen als onderbouwing bij een hypotheekaanvraag voor aankoop of verbouwing. Ook bij een aan- of verkoopbeslissing is het vaststellen van de juiste waarde van groot belang. Woningbouwverenigingen plaatsen opdrachten in het kader van wetgeving bij verkoop van sociaal bestand of nieuwbouw. Dit kunnen individuele rapporten of complex taxaties zijn. Beide worden met grote zorg uitgevoerd en vlot geleverd.

In het kader van correct verzekeren kunnen er ook waarderingen worden gedaan om de herbouwwaarde inzichtelijk te maken. Dit om onder- of over verzekeren te voorkomen.

De taxatierapporten van Van Roemburg & Woning Diagnose, worden door alle erkende Nederlandse financiƫle instellingen geaccepteerd.

  • Gevalideerde taxatie
  • Complex taxatie
  • Nieuwbouw taxatie
  • Bijzonder beheer taxatie
  • Herbouwwaarde taxatie
Top